به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ جعفر عابدینی اظهار کرد: آغاز به فعالیت دانشگاههای غیرانتفاعی زمانی بود که دانشگاههای دولتی با متقاضیان کنکور زیادی روبهرو بودند و وزارت علوم برای اینکه بتواند این مشکل خود را حل کند مجوز تأسیس و راهاندازی دانشگاههای غیرانتفاعی را صادر کرد.
وی افزود: در آغاز به کار این دانشگاهها بنا بود تا در تهران و کرج دانشگاه غیرانتفاعی تأسیس نشود و در مراکز استانی و شهرستانی نیز تا سقف مشخصی دانشگاههای غیرانتفاعی تأسیس شود.
عابدینی تصریح کرد: این در حالی است که هماکنون در برخی از شهرها به ویژه آنهایی که نزدیک تهران هستند نه تنها این سقف مجاز در تأسیس دانشگاهها رعایت نشده است، بلکه از ضریب اشباع شده گذشته و تا دو برابر بیش از حد مجاز راهاندازی شده است.
رئیس دانشگاه غیرانتفاعی اثیرالدین ابهر خاطرنشان کرد: دولت در یک برهه برای حل مشکل خود بخش خصوصی را وارد کارکرد تا به عنوان کمککار دولت معضل پشتکنکوریها و متقاضیان ورود به دانشگاهها را حل کند، در حالی که در کنار این مسئله با افزایش ظرفیت دانشگاههای شبانهروزی و پردیسهای دانشگاهی نیز ورودی دانشجویان به دانشگاههای دولتی را از طریق اخذ شهریه بیشتر کرد.
این مسوول تصریح کرد: در حال حاضر و با کاهش تعداد دانشجویان و متقاضیان ورود به دانشگاهها، وزارت علوم همچنان به جذب دانشجو در رشتههای شبانه و پردیسهای دانشگاهی خود ادامه میدهد و این امر باعث شده تا دانشگاههای غیرانتفاعی که با سرمایهگذاری بخش خصوصی اقدام به احداث و راهاندازی واحد آموزشی و فرهنگی کردهاند متضرر شوند.
عابدینی با بیان اینکه رقابت به ویژه در عرصه آموزشی امر پسندیدهای است، گفت: این رقابت باید در شرایط عادلانه صورت گیرد، ولی هماکنون شاهد رقابت غیرعادلانه در این حوزه هستیم که بخش دولتی با اعتبار دولتی هزینه هیئتعلمی، کادر آموزشی و مخارج تحصیلی خود را تأمین میکند و در کنار آن نیز از دانشجویان خود در رشتههای شبانه و یا پردیسهای دانشگاهی شهریه دریافت میکند، در حالیکه برای بخش خصوصی که همه هزینههای خود را از شهریههای دانشجویی تأمین میکنند امکان رقابت با بخش دولتی بسیار هزینهبر و مشکل است.
نظر شما